Brusselse Wafel

Ingrediënten (16 wafels)

  • Niet-rijzend meel: 1000g

  • Zachte boter: 400 g

  • Eieren: 8 à 10

  • Melk: 1,5 litre

  • Griessuiker (1 soeplepel): 20 g

  • Vanillinepoeder Of vanillesuiker: 0,5g / 30g

  • Verse gist: 50g

Voorbereiding

  • Stap 1

    De verse gist oplossen in wat lauwwarme melk en wat suiker.

  • Stap 2

    Het meel in een kom gieten, een kuiltje maken, de lauwwarme melk erin gieten, het geheel goed kloppen en de eierdooiers toevoegen.

  • Stap 3

    De zachte boter en vervolgens de gist + de tot sneeuw geklopte eiwitten toevoegen.

  • Stap 4

    Het deeg ongeveer 45 minuten laten rijzen.

Bakken

  • Het wafelijzer ongeveer 15 min voorverwarmen, baktemperatuur ± 200°, th. 7.

  • Absoluut de hele vorm overgieten met deeg en het ijzer omkeren. Het deeg moet “lopen” zoals voor pannenkoeken.

  • Het wafelijzer sluiten en het na enkele seconden omkeren.

  • De eerste 2 tot 3 minuten niet openen.

  • Normale baktijd: 3 tot 4 minuten.

Na het bakken

Na het bakken de wafels bestrooien met fijne suiker, slagroom of vruchtenconfituur, naar smaak.