Fijne parijse wafeltjes

Ingrediënten

  • Meel: 1000g

  • Boterconcentraat: 600 à 700g

  • Fijne suiker: 750g

  • Pakjes vanillesuiker: 2

  • Eieren: 8

  • Snufje zout: 1

  • Kopje melk: ½

Voorbereiding

  • Stap 1

    De eierdooiers scheiden van de eiwitten en het eiwit tot sneeuw kloppen.

  • Stap 2

    De boter kneden, de suiker, de essence en de eierdooiers erdoorheen mengen.

  • Stap 3

    De meel zeven en door het mengsel roeren, evenals de opgeklopte eiwitten.

  • Stap 4

    Het deeg enkele uren laten rusten op een koele plaats.

  • Stap 5

    Kleine deegbolletjes maken ter grootte van een noot.

Bakken

  • Het wafelijzer ongeveer 15 min. voorverwarmen

  • Baktemperatuur ± 180° = Thermostaat 6.