De gedetailleerde handleiding De handleiding downloaden

Hieronder vindt u de essentiële informatie voor het gebruik van uw wafelijzer. De gedetailleerde informatie bevindt zich in ” de handleiding” via bovenstaande link.

Te weten

Om uw wafelijzer op een optimale en veilige wijze te gebruiken, dient u volgende punten in het oog te houden:

  • De AMPI wafelijzers zijn voorzien voor professioneel gebruik.
  • Voorzie een werkoppervlak dat geschikt is voor uw model wafelijzer.  Wegens het aanzienlijke gewicht van het wafelijzer, dient u een stabiel werkoppervlak te hebben en moet u het niet de hele tijd verplaatsen.
  • Gebruik de handvaten om het wafelijzer vast te nemen om elke aanraking met de hete oppervlakken te voorkomen.
  • Hieronder worden de thermostaatwaarden aangegeven.

Een positie van de thermostaat komt overeen met 30 graden Celsius (°C) – 86 graden Fahrenheit (°F), dat wil zeggen:

Bouton thermostat

  • Position 1 : 30°C – 86°F
  • Position 2 : 60°C – 140°F
  • Position 3 : 90°C – 194°F
  • Position 4 : 120°C – 248°F
  • Position 5 : 150°C – 302°F
  • Position 6 : 180°C – 356°F
  • Position 7 : 210°C – 410°F
  • Position 8 : 240°C – 464°F
  • Position 9 : 270°C – 518°F
  • Position 10 : 300°C – 572°F

Vóór elk gebruik

  1. Controleer of het voltage aangegeven op het apparaat geschikt is voor uw elektriciteitsnet (230V of 110V in functie van uw land).
  2. Zet de handvaten vast (afhankelijk van het model, het is mogelijk dat de montage al gebeurd is). Controleer altijd of ze goed vastzitten.Fixation poignée
  3. Verwijder de plastic beschermfolie van de platen en inox-onderdelen.
  4. Voor de modellen 522xx: bevestig de kruimelplaat onder het wafelijzer en schuif systeem Z erin om de opening te blokkeren.

Inbedrijfstelling

Het wafelijzer van AMPI moet altijd opnieuw worden “ingebakken”, volg hiervoor de volgende procedure:

Opgelet: Let op dat u dit doet in een goed verluchte ruimte.
Tijdens de inbedrijfstelling zal het apparaat rook afgeven, dit is normaal.

  1. Alle vakjes en binnenranden van het ijzer invetten met spijsolie met behulp van een siliconen kwast.
  2. Sluit de handleiding met behulp van de handvaten.
  3. Steek de stekker van het wafelijzer in het stopcontact.
  4. Zet de schakelaar aan en zet de thermostaat op maximum (positie 10 – 300°C). Wanneer de temperatuur is bereikt, laat u het apparaat ongeveer 60 minuten warm staan. Vet het verschillende malen in met een dunne laag.
  5. Laat het wafelijzer openstaan om het weer te laten afkoelen. Tijdens het afkoelen kunnen bepaalde oppervlakken nog zeer heet zijn. Let er dus op dat u zich niet verbrandt. Het gietijzer wordt dus bedekt met een fijn laagje vet.
  6. Gebruik deeg met een mengsel van enkel meel en water om enkele “wafels” te bakken om het ijzer schoon te maken.  Deze wafels zullen zwart zijn van onzuiverheden.
  7. Na deze reiniging vet u het wafelijzer opnieuw in voordat u het normale deeg gebruikt.

Na elk gebruik

  1. Haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Laat het wafelijzer openstaan om het beter te laten afkoelen. Tijdens het afkoelen kunnen bepaalde oppervlakken nog zeer heet zijn. Let er dus op dat u zich niet verbrandt.
  3. Eenmaal afgekoeld, sluit de wafelijzer.

Uw AMPI wafelijzer schoonmaken

Frequentie :

Er is geen aanbevolen frequentie om uw wafelijzer schoon te maken. De frequentie van de schoonmaakbeurten hangt af van uw gebruik dat al of niet intensief kan zijn.  Zorg dat er geen gecarboniseerde resten blijven zitten in de ruimtes tussen de vakjes van de bakplaat want deze zijn schadelijk voor de gezondheid.

Hulpmiddelen :
  • Metalen borstel
  • Siliconen kwast
  • Spijsolie
  • Water
Instructions :

Wij raden u aan om uw wafelijzer te reinigen wanneer het nog warm is (na de laatste bakbeurt van de dag). Bij deze handeling gaat het apparaat rook afgeven. Let op dat u dit doet in een goed verluchte ruimte. Dompel uw wafelijzer nooit in water of enige andere vloeistof.

  1. Zet de thermostaat van uw wafelijzer, wanneer het nog warm is, op maximum (positie 10 – 300°C = pyrolyse-systeem). Wanneer de temperatuur is bereikt laat u het wafelijzer ongeveer 60 minuten verhitten om alle stoffen te verbranden.
  2. Het wafelijzer uitschakelen en de stekker uit het stopcontact halen.
  3. Borstel het wafelijzer af wanneer het nog warm is met een metalen borstel of roterende nylon borstel. U kunt dit accessoire apart bestellen bij de AMPI producten.
  4. Laat het wafelijzer openstaan om het te laten afkoelen (tijdens het afkoelen kunnen bepaalde oppervlakken nog warm zijn. Let er dus op dat u zich niet verbrandt.
  5. Alle vakjes en binnenranden van het ijzer lichtjes invetten met spijsolie met behulp van een siliconen kwast.
  6. Verwijder de uitneembare kruimelplaten (inox) platen.  Reinig de kruimelplaten met water.
  7. Steek de platen weer op hun plaats en uw wafelijzer is klaar.  Veel plezier bij het gebruik!

Waar gebruikt u uw professionele wafelijzer?

981_0811

De AMPI wafelijzers zijn perfect geschikt voor een intensief professioneel gebruik, zowel binnen als buiten. Dankzij de faam van onze Belgische wafels, zijn alle drukke plaatsen geschikt voor de ontwikkeling van uw zaak.