Onze opleidingen zijn bedoeld om u te leren hoe u een professioneel gietijzeren wafelijzer gebruikt, hoe u de meest beroemde en traditionele Belgische wafels bereidt en kookt. Wij leren u de theorie en brengen die samen in praktijk, met het wafelmateriaal en de ingrediënten die wij leveren.
Ze zijn gericht op (toekomstige) professionals die met wafels willen werken: restauranthouders, food-truck eigenaren, bakkers, patissiers, ijsmakers, … of gepassioneerde amateurs die een nieuw project bestuderen. De opleidingen voor Ampi® wafelmakers worden individueel of in groep gegeven (op aanvraag) in ons bedrijf of bij u ter plaatse (op aanvraag). Theoretische ondersteuning en een certificaat van deelname zijn inbegrepen.
Luikse wafels training: bereiden en koken
Doel en Programma
De cursus is erop gericht u de theorie bij te brengen en de volgende elementen samen toe te passen:
- Bereiding van de deegstukken (op basis van de mix)
- Fermentatie van de deegstukken
- Presentatie van een gietijzeren wafelijzer voor professioneel gebruik
- Het wafelijzer voorbereiden voor het bakken
- Koken en gebruik van het gietijzeren wafelijzer
- Tips voor het serveren van wafels
- Schoonmaken tijdens en na het koken
- Bewaren van wafels na het koken
Prijs en duur
- Duur : 3u
- Individuele prijs : 300€ btw excl. btw
- Groepsprijs : op aanvraag
Training Brusselswafels: bereiden en koken

Brusselse wafel
Doel en Programma
De cursus is erop gericht u de theorie bij te brengen en de volgende elementen samen toe te passen:
- Bereiding van Brusselse wafeldeeg (op basis van de mix)
- Presentatie van een Brusselse wafelmaker in gietijzer
- Het wafelijzer voorbereiden voordat je begint te bakken
- Het wafelijzer bakken en gebruiken
- Schoonmaken voor en na het bakken
- Tips voor het serveren van de wafel
Prijs en duur
- Duur : 2u
- Individuele prijs : 200€ btw excl. btw
- Groepsprijs : op aanvraag
Praktische informatie
Individuele of groepsopleiding
We bieden trainingsprogramma’s op maat van uw behoeften, of het nu voor individuen of groepen is. We zorgen voor een persoonlijke training die is afgestemd op de specifieke kenmerken van uw bedrijf.
Doelgroep
Deze training is bedoeld voor (toekomstige) professionals in de gastronomie en gespecialiseerde op wafels gerichte restaurantbranche, zoals :
- Restaurant / Hotel / Catering
- Bakker / Banketbakker
- Ijsmaker
- Food-truck
- Of iedereen die een wafelbedrijf wil beginnen
Voorwaarden
Geen vereisten.
Materiaal
Beschikbaarstelling van het wafelijzer, toebehoren en benodigde ingrediënten.
Praktische informatie
- Locatie: Ampi.be srl – Rue des combattants 45, 4280 Hannut (Belgique).
- De cursus kan worden gegeven in het Frans, Nederlands of Engels.
- Certificaat van deelname
Opleiding bij u ter plaatse
Op verzoek kunnen wij individuele of groepstrainingen verzorgen.
Neem contact met ons op via info@ampi.be met uw wensen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op met een offerte op maat.
Brusselse wafel en suikerwafel (Luikse wafel): beheers beide Belgische specialiteiten
Als je je vaardigheden wilt uitbreiden, kunnen we je een uitgebreide opleiding geven die beide iconische Belgische wafels omvat: Luikse wafel (suikerwafel) en Brusselse wafel.
Door deze twee opleidingen te combineren, krijg je de kooktechnieken voor beide soorten wafels onder de knie. Zo kun je je klanten een gevarieerd aanbod bieden en je verder onderscheiden op de culinaire markt.
Concurrerende prijzen voor beide opleidingen
- Duur : 4u
- Individuele prijs : 390€ btw excl. btw
- Groepsprijs : op aanvraag
Hoe en waar kan ik me inschrijven?
Neem gewoon contact met ons op via e-mail of telefoon op +32 19 63 63 98 en laat ons weten of je beschikbaar bent. We spreken dan samen het beste tijdstip af voor de cursus.