Lacquemant

une photo de lacquement

Ingrediënten (Voor 40 wafeltjes)

  • Gezeefd boekweitmeel: 500g

  • Boter: 200g

  • Eieren: 3

  • Melk: +/- 0,25 liter.

  • Fijne suiker: 20g

  • Zout: 10g

  • Gist: 15g

  • Kaneelstokje Of snufje kaneelpoede: ½ ou 1

Voorbereiding

  • Stap 1

    De gist aanlengen met lauwwarme melk.

  • Stap 2

    Een kuiltje maken in het meel en hier de boter, de suiker en de aangelengde gist mengen.

  • Stap 3

    De licht opgeklopte eieren en de kaneel toevoegen.

  • Stap 4

    Het geheel mengen en geleidelijk het meel toevoegen zonder het deeg te veel te bewerken.

  • Stap 5

    Laat het deeg 5 tot 6 uur rijzen afgedekt met een keukenhanddoek.

  • Stap 6

    Verdeel het deeg in stukken van 20 gram van 10 centimeter lang.

Bakken

  • Het wafelijzer ongeveer 15 min. voorverwarmen.

  • Baktemperatuur ± 180° = Thermostaat 6.

  • Baktijd: ± 2 tot 3 minuten.

Serveren / presentatie

  • De lacquemants op een schotel leggen en de siroop erover gieten.
  • Snij de wafeltjes door midden terwijl ze klaar en nog warm zijn, en giet de Luikse siroop erop.
  • De twee delen weer op elkaar leggen.