Lacquemant
Ingrediënten (Voor 40 wafeltjes)
-
Gezeefd boekweitmeel: 500g
-
Boter: 200g
-
Eieren: 3
-
Melk: +/- 0,25 liter.
-
Fijne suiker: 20g
-
Zout: 10g
-
Gist: 15g
-
Kaneelstokje Of snufje kaneelpoede: ½ ou 1
Voorbereiding
-
Stap 1
De gist aanlengen met lauwwarme melk.
-
Stap 2
Een kuiltje maken in het meel en hier de boter, de suiker en de aangelengde gist mengen.
-
Stap 3
De licht opgeklopte eieren en de kaneel toevoegen.
-
Stap 4
Het geheel mengen en geleidelijk het meel toevoegen zonder het deeg te veel te bewerken.
-
Stap 5
Laat het deeg 5 tot 6 uur rijzen afgedekt met een keukenhanddoek.
-
Stap 6
Verdeel het deeg in stukken van 20 gram van 10 centimeter lang.
Bakken
-
Het wafelijzer ongeveer 15 min. voorverwarmen.
-
Baktemperatuur ± 180° = Thermostaat 6.
-
Baktijd: ± 2 tot 3 minuten.
Serveren / presentatie
- De lacquemants op een schotel leggen en de siroop erover gieten.
- Snij de wafeltjes door midden terwijl ze klaar en nog warm zijn, en giet de Luikse siroop erop.
- De twee delen weer op elkaar leggen.