Brusselse Wafel
Ingrediënten (16 wafels)
-
Niet-rijzend meel: 1000g
-
Zachte boter: 400 g
-
Eieren: 8 à 10
-
Melk: 1,5 litre
-
Griessuiker (1 soeplepel): 20 g
-
Vanillinepoeder Of vanillesuiker: 0,5g / 30g
-
Verse gist: 50g
Voorbereiding
-
Stap 1
De verse gist oplossen in wat lauwwarme melk en wat suiker.
-
Stap 2
Het meel in een kom gieten, een kuiltje maken, de lauwwarme melk erin gieten, het geheel goed kloppen en de eierdooiers toevoegen.
-
Stap 3
De zachte boter en vervolgens de gist + de tot sneeuw geklopte eiwitten toevoegen.
-
Stap 4
Het deeg ongeveer 45 minuten laten rijzen.
Bakken
-
Het wafelijzer ongeveer 15 min voorverwarmen, baktemperatuur ± 200°, th. 7.
-
Absoluut de hele vorm overgieten met deeg en het ijzer omkeren. Het deeg moet “lopen” zoals voor pannenkoeken.
-
Het wafelijzer sluiten en het na enkele seconden omkeren.
-
De eerste 2 tot 3 minuten niet openen.
-
Normale baktijd: 3 tot 4 minuten.
Na het bakken
Na het bakken de wafels bestrooien met fijne suiker, slagroom of vruchtenconfituur, naar smaak.