Fijne parijse wafeltjes
Ingrediënten
-
Meel: 1000g
-
Boterconcentraat: 600 à 700g
-
Fijne suiker: 750g
-
Pakjes vanillesuiker: 2
-
Eieren: 8
-
Snufje zout: 1
-
Kopje melk: ½
Voorbereiding
-
Stap 1
De eierdooiers scheiden van de eiwitten en het eiwit tot sneeuw kloppen.
-
Stap 2
De boter kneden, de suiker, de essence en de eierdooiers erdoorheen mengen.
-
Stap 3
De meel zeven en door het mengsel roeren, evenals de opgeklopte eiwitten.
-
Stap 4
Het deeg enkele uren laten rusten op een koele plaats.
-
Stap 5
Kleine deegbolletjes maken ter grootte van een noot.
Bakken
-
Het wafelijzer ongeveer 15 min. voorverwarmen
-
Baktemperatuur ± 180° = Thermostaat 6.