Ijshoorntje

Ingrediënten (± 10 hoorntjes)

  • Meel: 125g

  • Gesmolten boter: 60g

  • Fijne suiker: 125g

  • Water: 12,5 cl

  • Ei: 1

  • Koffielepel essence (vanille, rum, …): 1

Voorbereiding

  • Stap 1

    Het ei en de suiker kloppen, de gesmolten boter en het warm water toevoegen en goed mengen.

  • Stap 2

    Het meel toevoegen en mengen tot u een homogeen deeg verkrijgt.

  • Stap 3

    De essence (vanille, rum, …) toevoegen en door het deeg mengen.

Bakken

  • Het wafelijzer ongeveer 15 min. voorverwarmen

  • Baktemperatuur ± 180° = Thermostaat 6.

  • Baktijd: 3 minuten.

NB

Het wafeltje rond een hoorntje rollen nadat u het uit het wafelijzer heeft gehaald of het wafeltje naar wens vormgeven.