Ijshoorntje
Ingrediënten (± 10 hoorntjes)
-
Meel: 125g
-
Gesmolten boter: 60g
-
Fijne suiker: 125g
-
Water: 12,5 cl
-
Ei: 1
-
Koffielepel essence (vanille, rum, …): 1
Voorbereiding
-
Stap 1
Het ei en de suiker kloppen, de gesmolten boter en het warm water toevoegen en goed mengen.
-
Stap 2
Het meel toevoegen en mengen tot u een homogeen deeg verkrijgt.
-
Stap 3
De essence (vanille, rum, …) toevoegen en door het deeg mengen.
Bakken
-
Het wafelijzer ongeveer 15 min. voorverwarmen
-
Baktemperatuur ± 180° = Thermostaat 6.
-
Baktijd: 3 minuten.
NB
Het wafeltje rond een hoorntje rollen nadat u het uit het wafelijzer heeft gehaald of het wafeltje naar wens vormgeven.