Jachtwafel

Ingrediënten
-
Meel: 1000g
-
Verse gist: 50g
-
Boter: 200g
-
Eieren: 2
-
Melk: 0,50 cl
-
Zakje vanillesuiker: 3
-
Parelsuiker (P3 of P4) of (C30, 35 of C40)*: 400g
-
Snufje zout: 1
-
Een beetje kaneel
* P3 = 4 - 5,6 mm / P4 = 5,6 - 8 mm
* C30 = 3,2 - 5,6 mm / C35 = 4 - 6 mm / C40 = 6 - 9,5 mm
Voorbereiding
-
Stap 1
De gist oplossen in lauwwarme melk en de opgeklopte eieren toevoegen.
-
Stap 2
Een kuiltje maken in het meel en zout strooien op de rand.
-
Stap 3
De melk, het gist en de eieren toevoegen en geleidelijk door het meel roeren.
-
Stap 4
De zachte boter toevoegen en kneden om een dik deeg te verkrijgen. Melk toevoegen indien nodig.
-
Stap 5
Het deeg 45 minuten laten rusten.
-
Stap 6
De vanillesuiker en de parelsuiker toevoegen en het deeg opnieuw 30 minuten laten rusten.
-
Stap 7
De vanillesuiker en de parelsuiker toevoegen en het deeg opnieuw 30 minuten laten rusten.
Bakken
-
Baktemperatuur ± 180° = Thermostaat 6
-
Baktijd: +/- 3 min.