Jachtwafel

Ingrédients

  • Meel: 1000g

  • Verse gist: 50g

  • Boter: 200g

  • Eieren: 2

  • Melk: 0,50 cl

  • Zakje vanillesuiker: 3

  • Parelsuiker (P3 of P4) of (C30, 35 of C40)*: 400g

  • Snufje zout: 1

  • Een beetje kaneel

* P3 = 4 - 5,6 mm / P4 = 5,6 - 8 mm
* C30 = 3,2 - 5,6 mm / C35 = 4 - 6 mm / C40 = 6 - 9,5 mm

Préparation

  • Etape 1

    De gist oplossen in lauwwarme melk en de opgeklopte eieren toevoegen.

  • Etape 2

    Een kuiltje maken in het meel en zout strooien op de rand.

  • Etape 3

    De melk, het gist en de eieren toevoegen en geleidelijk door het meel roeren.

  • Etape 4

    De zachte boter toevoegen en kneden om een dik deeg te verkrijgen. Melk toevoegen indien nodig.

  • Etape 5

    Het deeg 45 minuten laten rusten.

  • Etape 6

    De vanillesuiker en de parelsuiker toevoegen en het deeg opnieuw 30 minuten laten rusten.

  • Etape 7

    De vanillesuiker en de parelsuiker toevoegen en het deeg opnieuw 30 minuten laten rusten.

Cuisson

  • Baktemperatuur ± 180° = Thermostaat 6

  • Baktijd: +/- 3 min.