Onmisbare apparatuur voor het bereiden en verkopen van wafels
Hier is het meest nuttige materiaal, de lijst met kwalitatieve apparatuur voor een succesvolle voorbereiding en efficiënte, winstgevende verkoop van wafels in uw bedrijf.
Professioneel gietijzeren wafelijzer
Het professionele wafelijzer is het onmisbare materiaal dat u nodig heeft om wafels te bereiden. Een gietijzeren wafelijzer is ontworpen om hoogwaardige wafels gelijkmatig te bakken. Het zorgt voor een constante productiesnelheid om knapperige, goudbruine en gekarameliseerde wafels te krijgen. Het is ook een apparaat met uitstekende duurzaamheid, gemaakt van slijtage- en tijdbestendige materialen.
Ontdek onze collectie draaiende en elektrische wafelijzers.
Wafelvork
De wafelvork is een onmisbaar gereedschap om de wafels na het bakken te verwijderen. We raden aan om een wafelprikker van roestvrij staal te kiezen, die beter bestand is tegen hitte. Hiermee voorkomt u ook het risico op brandwonden.
Bestel en prijs van onze wafelvork.
Schoonmaakgereedschap
De schraper is een zeer belangrijk schoonmaakgereedschap om de gietijzeren platen schoon te houden en te voorkomen dat de wafels blijven plakken. Vanwege de snelle ophoping van suikerresten of wafeldeeg in de gietijzeren mal, is de schraper bijna onmisbaar.
Het moet worden aangepast aan de vorm van uw bakplaat. Kies er een die geschikt is voor uw wafelmachine.
Bestel en prijs: brede schraper of smalle schraper.
Spatel of groot mes
Een roestvrijstalen spatel helpt om een Brusselse wafel gemakkelijk los te maken zonder deze te beschadigen of uzelf te verbranden (zie video).
Maar het is ook handig om het deeg te verdelen en uw deegballen voor Luikse wafels te maken.
Ontvormingsspray voor gebak
De bakkersspray is ontworpen om het losmaken van gebakken wafels te vergemakkelijken. Het zorgt ervoor dat de wafels gemakkelijk loskomen van het wafelijzer zonder te breken of vast te plakken. Het bevordert dus de productie van wafels. U bespaart tijd tussen elke wafelbereiding.
Keukengerei
U heeft keukengerei nodig om uw wafeldeeg te bereiden: kommen, containers, kloppers, lepels, messen, …
Professionele deegmixer
De professionele deegmixer is een bakkersmixer die is ontworpen om zeer efficiënt en snel te zijn, zodat u grote hoeveelheden wafeldeeg kunt bereiden in recordtijd. De mixerklopper kneedt het deeg gelijkmatig, zodat u een perfecte consistentie van uw deeg krijgt. Dit zorgt ervoor dat elke wafel dezelfde textuur en smaak heeft. Bovendien zijn professionele mixers gebouwd om intensief gebruik en hoge productievolumes te weerstaan.
Voor suikerwafels heeft u de “haak” nodig die eruitziet als een “kurkentrekker”. Dit is ideaal voor deeg met gist en om grote suikerklontjes niet te verpletteren.
Voor Brusselse wafels is de “garde” nodig. Ofwel omdat u een recept met eiwitten gebruikt, of om de ingrediënten gelijkmatig te mengen.
Koelkast
De koelkast bewaart de verse ingrediënten die nodig zijn voor het bereiden van uw wafeldeeg. De belangrijkste verse ingrediënten voor wafels zijn boter (of margarine), verse gist, eieren en melk.
Voedselverpakkingen
Voedselverpakkingen om uw wafels te presenteren en te serveren aan uw klanten.
Voor wafels om ter plaatse te consumeren of onderweg te eten, is het belangrijk om ze te serveren op hittebestendig karton of bakpapier. Dit vergemakkelijkt het eten en voorkomt brandwonden bij uw klanten.
Voor afhaalwafels die thuis worden gegeten, verpakt u ze in een luchtdichte plastic of kartonnen zak om de versheid te behouden.
Toonbank
Geplaatst buiten of voor uw klanten, het biedt ook opslagruimte voor uw deeg, verpakkingen en accessoires zonder dat het zichtbaar is. U bespaart tijd omdat alles binnen handbereik is..
Als het op wielen staat, kan het worden verplaatst wanneer het weer het toelaat en kunt u dichter bij voorbijgangers op straat komen. In sommige gevallen kan het ook naar uw klanten worden verplaatst om wafels te serveren tijdens bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje.
Rijstkast
De rijstkast is niet essentieel, maar kan een zeer nuttige uitrusting zijn voor professionals die grote hoeveelheden wafels produceren. De fermentatiekast regelt de temperatuur en vochtigheid. Door optimale omstandigheden te creëren, versnelt en verbetert u het fermentatieproces en daarmee uw productie. Op deze manier hebben alle wafels dezelfde textuur en smaak. Door een rijstkast te gebruiken, kunt u uw productie van tevoren plannen, wat helpt vertragingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat wafelbestellingen op tijd klaar zijn.
Deegverdeler
De deegverdeler (of boulemachine) is een machine die wordt gebruikt om deeg in gelijke porties te verdelen. Je bespaart veel tijd en moeite in vergelijking met het verdelen met de hand. De machine is vrij duur in aanschaf, maar moet worden overwogen als je veel van je eigen deegstukken maakt. Wie diepvriesdeeg of voorgebakken wafels koopt, heeft niets aan deze machine, die ook erg zwaar is.
Andere informatie
Als je hulp of informatie nodig hebt over de apparatuur die je nodig hebt voor je wafelbedrijf, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier :