Terug naar de lijst met nieuws

De voordelen van een gietijzeren wafelijzer

U bent bakker, banketbakker, restauranthouder … of gewoon een fan, op zoek naar kwaliteitsvolle wafelijzers bestaande uit materialen en componenten die aan uw verwachtingen kunnen voldoen (prestaties, makkelijk te gebruiken & te reinigen, duurzaamheid …). De professionals uit de sector weten onze bakapparatuur al meer dan 35 jaar te waarderen.

De troeven van de materialen

Een gedetailleerde beschrijving van de onderdelen en de functionaliteiten van een gietijzeren wafelijzer zal u toelaten de juiste meerwaarde van dit type apparaat te begrijpen.

GIETIJZER

De bakvorm (bakplaat) is van authentiek massief gietijzer, waardoor deze perfect beantwoordt aan de eisen voor professioneel gebruik. Gietijzer is een bakmateriaal dat een uitstekende verdeling en behoud van de warmte bevordert. Kwalitatief hoogwaardig gietijzer is bijzonder geschikt voor gebruik in veeleisende omgevingen en garandeert de lange levensduur van uw wafelijzer. Twee bakplaten kunnen al snel 16 kg wegen. Bij een correct onderhoud en een correct gebruik zult u uw apparaat langer dan 20 jaar kunnen gebruiken, zoals vele van onze klanten.

Voor een onmiddellijk en optimaal gebruik van het wafelijzer brengen wij op ons gietijzer een antikleeflaag (voor voeding geschikt silicone) aan die ervoor zorgt dat de wafels makkelijk loskomen.

ROESTVRIJ STAAL (INOX) 

Roestvrij staal (inox) is een absoluut onmisbaar materiaal voor professionele keukenapparatuur.

Het beantwoordt perfect aan verschillende behoeften. Dit is niet alleen een stevig en licht materiaal, wat bijzonder praktisch kan zijn in de veeleisende omgevingen waar een wafelijzer wordt gebruikt (herhaald verplaatsen, gebruik buiten, ongewild laten vallen …). Behalve zijn duurzaamheid is inox ook makkelijk en vooral snel te reinigen dankzij het gladde oppervlak. Vanuit esthetisch standpunt past het geborstelde grijze oppervlak perfect in iedere omgeving (modern, vintage …).

Ons inox 304L is gecertificeerd voor contact met levensmiddelen.

MAKKELIJK TE REINIGEN 

We weten maar al te goed hoeveel afval wafels genereren… Er kan deeg of suiker over de randen van de bakplaten stromen en zich over de platen verspreiden. Daarom zijn al onze apparaten voorzien van platen die het afval opvangen. Deze zijn vlot te verwijderen en van het frame (of de elektrische behuizing) los te maken, waardoor u ze makkelijk kunt schoonmaken (zie onderstaande afbeelding). Deze platen mogen handmatig of in de vaatwasser worden gewassen. Let op: Steek het wafelijzer en/of de elektrische behuizing nooit in de vaatwasser.

Demonteerbare inox-platen

Demonteerbare inox-platen

AANGEPAST ELEKTRISCH VERMOGEN

Al onze wafelijzers hebben specifieke kenmerken in functie van de wafels die ermee gemaakt kunnen worden. De elektrische eigenschappen (watt, vermogen …) zijn aangepast in functie van diverse criteria: afmetingen van het bakoppervlak, dikte van het gietijzer, type deeg (vloeibaar of vast), baktijd, optimaal bakresultaat …

Tip: Om bij de eerste klant van de dag niet verrast te worden, schakelt u het wafelijzer best 15-20 minuten vooraf in. De warmte zal nog voor de eerste bakbeurt al gelijkmatig over de bakplaten verdeeld zijn.

VOLLEDIG OMKEERBARE OPENING

Voor onze modellen voor 2 wafels is het absoluut belangrijk dat u uw Ampi-wafelijzer makkelijk 180° kunt draaien. Deze functionaliteit is bedoeld om het deeg en/of de suiker gelijkmatig te verdelen over de beide bakplaten.

Tip: Voor de Brusselse wafel is deze rotatie verplicht, het gebruikte deeg is immers vloeibaar. Nadat u het vloeibare deeg op de bakplaat hebt gegoten, sluit u uw wafelijzer en wacht u 5-10 seconden, waarna u het omdraait. Hierdoor wordt het deeg luchtig en kan het ook aan de andere kant rijzen.

Wafelijzer Ampi

180°-opening (model 2 wafels)

THERMOSTAAT, SCHAKELAAR & CONTROLELAMPJE

De thermostaatregeling van onze apparaten gaat van 50° Celsius tot 300° Celsius, waardoor de pyrolyse-modus mogelijk is.

Pyrolyse zorgt ervoor dat het vet en vuil in uw bakvorm op hoge temperatuur (300 °C) verbrand worden. Wij raden u aan voor de reiniging onze instructies te volgen, die u terugvindt in de pagina “Vertaling“.

SPANNING IN FUNCTIE VAN HET LAND

Naargelang van de elektrische spanning die in het land van gebruik geldt, passen wij het wafelijzer aan voor 230 volt of 110 volt.

Advies & Naverkoopdienst

Wij helpen u optimaal om het wafelijzer te kiezen dat precies aan uw verwachtingen voldoet. Verder kunnen wij u ook de nodige informatie bezorgen over de grondstoffen: deegklompjes of diepgevroren wafels, parelsuiker …

Na aankoop van uw wafelijzer bieden wij u tijdens de hele gebruiksduur van uw apparaat de nodige dienst na verkoop, en dit ongeacht waar u zich bevindt. We voorzien de nodige procedures voor montage en reparatie om u zo goed en zo snel mogelijk op afstand te kunnen helpen.

Ieder vervangstuk van een gietijzeren wafelijzer kan besteld en wereldwijd snel geleverd worden.

Prijzen & Garantie

De prijzen van de Ampi professionele wafelijzers zijn beschikbaar op onze pagina Wafelijzers

De prijs/kwaliteitsverhouding van onze wafelijzers is bijzonder interessant. Aangezien wij al heel lang met dit product bezig zijn, maken wij er een erezaak van om materialen van topkwaliteit te gebruiken, wat de lange levensduur van onze machines verzekert. Klanten die al meer dan 30 jaar geleden Ampi-materiaal hebben gekocht, komen trouwens nog altijd bij ons voor het onderhoud van hun machines. Gietijzer is een materiaal dat vrijwel onverslijtbaar is, op voorwaarde dat het goed onderhouden wordt.

Voor al onze wafelijzers bieden we één jaar garantie op de elektrische componenten.

Voor bestellingen contacteert u ons via het e-mailadres info@ampi.be, telefonisch op het nummer +32 19 63 63 98 of direct via onze Contact-pagina.

EEN BELGISCH FAMILIEBEDRIJF

Al onze wafelijzers worden sinds 1983 door ons familiebedrijf geassembleerd in onze werkplaatsen in België. Onze wafelijzers zijn te bezichtigen in onze showroom in Hannuit (provincie Luik, België). Met onze gietijzeren bakapparatuur worden de traditionele Belgische wafels gemaakt:

  • Brussels wafel, Luikse wafel
  • Fruit wafel
  • Fijnwafeltje & Kleincornet
  • Kleine wafel

Ervaring

Ons bedrijf, dat in 1983 werd opgericht, heeft zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid bewezen dankzij enkele klanten met wereldfaam zoals de chocoladefabrikanten Marcolini, Galler, Darcis of enkele ketens van bakkers en banketbakkers. In het buitenland vinden we waffle-shops zoals Waffle Bant (Zuid-Korea). Onze familiaal bestuurde kmo werkt al vele jaren voor de export: Australië, India, Midden-Oosten, Europa … naar verschillende soorten verkooppunten zoals ijsverkopers, foodtrucks, waffle-shops, bakkers, restaurants, hotels enz.

Onze toebehoren

Wij bieden diverse toebehoren aan voor het gebruik en het onderhoud van de Ampi-wafelijzers:

Showroom

Wij verwelkomen u graag in ons familiebedrijf, waar we u het gamma gietijzeren wafelijzers van Ampi voor Belgische wafels kunnen laten zien.

Aarzel niet ons via e-mail of telefoon te contacteren om een afspraak te maken!

Ampi Wafelijzers

Ampi Professionele Gietijzeren Wafelijzers (Showroom)