Terug naar de lijst met nieuws

Parelsuiker : essentieel ingrediënt van de Luikse wafel

Parelsuiker is als ingrediënt onmisbaar voor de smaak en knapperigheid van de Luikse wafel. De keuze voor een kwalitatief hoogstaand type parelsuiker is niet alleen van essentieel belang voor de smaak van de Belgische wafel, maar ook voor het gebruik van een gietijzeren wafelijzer.

Hieronder vindt u heel wat informatie over de parelsuiker van Couplet Sugars:

Kwaliteit & Voordelen

De kwaliteit van de parelsuiker komt niet alleen uw Luikse wafel ten goede, maar ook uw Ampi-wafelijzer.

De korrel van de parelsuiker moet mooi afgerond zijn, met een uitstekende hardheid. Hierdoor zal de suiker immers niet volledig smelten tijdens het bakken en bekomt u een knapperige wafel. Dankzij de hardheid van de korrel en de afwezigheid van stof in de greinsuiker blijven van deze suiker na het bakken ook minder karamelresten achter in uw wafelijzer, waardoor het minder snel vuil wordt.

Tips voor gebruik

 1. Uitvoering
  De parelsuiker wordt makkelijk in het wafeldeeg opgenomen, zonder al te veel te kneden, nadat het deeg een eerste keer gerezen is. Maar voordat u kunt beginnen te bakken, moet het deeg nog een tweede keer rijzen.
 2. Hoeveelheid
  Hoeveel parelsuiker voor de Luikse wafel wordt gebruikt, is afhankelijk van ieders smaak. In het buitenland varieert deze hoeveelheid volgens de lokale voedingsgewoonten. Aarzel niet de proef op de som te nemen en vraag uw klanten hoe ze hun wafel het liefste hebben.
 3. Bewaring
  Parelsuiker moet in een droge ruimte bij een matige temperatuur worden bewaard.

Groottes & Soorten

Pearl sugar for Liege waffles

Parelsuiker voor gebak en suikerwerk is verkrijgbaar in verschillende groottes en soorten:

 1. Traditioneel parelsuiker in de volgende groottes: C35, C40 of C45
 2. Met chocolade gecoat parelsuiker
  Dit type parelsuiker is bekleed met een dun laagje cacaopasta. Het biedt dezelfde voordelen als de traditionele parelsuiker, maar zorgt er dus voor dat uw wafel een chocoladesmaak krijgt.
 3. Bio parelsuiker B40
  Nieuwe bio-gecertificeerde parelsuiker

Voor de Luikse wafel raden we suiker in de volgende grootte aan:

Couplet Sugars is een Belgische producent van suikerspecialiteiten met meer dan 170 jaar ervaring. Een van hun suikerproducten is deze vermaarde parelsuiker (greinsuiker) die we in heel wat banketbakkersproducten terugvinden. Als wereldleider in parelsuiker vindt u hun suiker terug in de meeste Luikse wafels, zowel in België als wereldwijd; in 3 Luikse wafels van de 4, om precies te zijn. De parelsuiker van Couplet Sugars is bovendien gecertificeerd halal en koosjer, en ze bevat geen ggo’s.

Bestelling & Levering

Als officiële verdeler van Couplet Sugars bieden wij u een oplossing voor uw bevoorrading in parelsuiker C40.
Wij staan in voor de leveringen, in België of naar het buitenland, of u kunt uw bestelling zelf ophalen in onze werkplaatsen/kantoren.
Wilt u bestellen of een prijs aanvragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of vul uw vraag en de gewenste hoeveelheid in op het onderstaande formulier.

Bent u tot slot op zoek naar een alternatief voor de productie van kwalitatieve Luikse wafels, dan kunnen wij u de wafelmix van Couplet Sugars voorstellen.