Terug naar de lijst met nieuws

Voordelen van het gebruik van wafelmix

Wafelmixen zijn zeer interessante producten voor mensen die op zoek zijn naar verse, zelfgemaakte wafels. Als u op zoek bent naar een recept met de authentieke smaak van een Belgische kwaliteitswafel, dan voldoet de wafelmix aan deze eis. De laatste jaren is de verscheidenheid aan wafelmixen sterk toegenomen: Luikse wafelmix, Brusselse wafels, … Er zijn verschillende redenen om een wafelmix te gebruiken, wij leggen de voordelen uit van het gebruik van dit innovatieve bakproduct.

Wat is een wafelmix?

Een wafelmengsel is een mengsel van droge ingrediënten dat hoofdzakelijk bestaat uit tarwemeel, eieren, zuurdesem, suiker, aroma’s en enzymen. Er zijn mixen voor elk type wafel: Luikse wafel, Brusselse wafel, zoute wafel, stokjeswafel, wafel met bellen, lollywafel, …

Hoe gebruik je een wafelmix?

Het fabricageproces van een wafelmix kan variëren. Sommige mixen bevatten alle ingrediënten en u hoeft alleen water toe te voegen.
Andere mengsels bieden de mogelijkheid om bepaalde ingrediënten, zoals boter en gist, te kiezen. Deze laatste methode biedt de mogelijkheid om de extra kwaliteit en de kostprijs van uw wafels te controleren.

De kwaliteit van de wafelmix

Zoals hierboven uiteengezet, zijn er tegenwoordig vele mengsels op de markt. De kwaliteiten en bereidingswijzen variëren. In ons Ampi® gamma bieden wij uitsluitend kwaliteitsmixen voor Brusselse en Luikse wafels aan.
Na een groot aantal mixen te hebben geproefd, behoren de Ampi® wafelmixen zonder twijfel tot de beste. Zij zijn niet de goedkoopste op de markt, maar zij hebben zeker de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Redenen om een wafelmix te gebruiken

1. Origineel recept

Meestal kost het maanden of jaren onderzoek om een recept te vinden voor de ideale wafel. Op die manier bespaart u tijd en krijgt u een verfijnde wafelmix die de authentieke smaak van het originele recept behoudt. Het is ontwikkeld om het grootste aantal wafelliefhebbers te behagen.

2. Consistentie van de productie

De wafelmix heeft het grote voordeel dat een regelmatige kwaliteit van de wafels gegarandeerd is. Deze consistentie garandeert een optimale productie, zodat het verlies aan grondstoffen tot een minimum wordt beperkt en de kostprijs nauwkeurig wordt berekend. Bovendien maakt deze consistente kwaliteit het voor u gemakkelijker om klanten te behouden.

3. Flexibiliteit van de productie

De mix bevat een set ingrediënten waarmee u gemakkelijk en efficiënt kunt werken tijdens de bereiding. U bespaart veel tijd op bepaalde productiestappen, wat zeer comfortabel is.

4. Gemak van opslag en houdbaarheid

De wafelmix kan lang worden bewaard (9 maanden vanaf de productiedatum) onder normale bewaaromstandigheden (5-25 °C en max. 65 % relatieve vochtigheid), door eenvoudigweg thermische schokken te vermijden. Bovendien vermindert het het aantal opgeslagen goederen om grondstofverliezen tot een minimum te beperken.

Ampi® wafelmixen

Het Ampi®-assortiment biedt momenteel wafelmixen van professionele kwaliteit. Dit zijn de bereidingen voor de twee beroemdste Belgische wafels, die een wereldwijd succes zijn:

  1. In samenwerking met Couplet Suikers, een 25kg mix voor authentieke Luikse wafels.
    Prijzen en bestellingen zijn te vinden op de productfiche van de Luikse wafelmix.
  2. De ingrediënten doos voor Luikse wafels van L’Atelier de Mady. Hij bevat 2kg wafelmix en 700g parelsuiker.
  3. 10kg mix voor traditionele Brusselse wafels.
    Prijzen en bestellingen zijn te vinden op de productfiche van de Brusselse wafelmix.

Voor meer informatie over Ampi® wafelmixen, kunt u contact met ons opnemen via info@ampi.be of via de Contact pagina.

Gaufres de Liège réalisées avec le mix pour gaufres