Mix – Luikse wafel
Ingrediënten (Voor 21 Luikse wafels)
-
Mix - Luikse wafel: 1000 g
-
Parelsuiker C40: 460 g
-
Boter of margarine: 400 g
-
Verse gist: 60 g
-
(of droge gist: 20g)
-
Water: 375 ml
Vermenging & Bereiding
-
Stap 1
Vermeng het water, de gist en de mix voor de Luikse wafels langzaam.
-
Stap 2
Voeg de boter toe, en vermeng ze tot u een homogeen deeg hebt.
-
Stap 3
Voeg nu de parelsuiker C40 toe, maar zonder al te veel te kneden.
-
Stap 4
Verdeel en vorm deegklompjes (deegbolletjes) variërend van 70 tot 120 gram
-
Stap 5
Laat de deegklompjes gedurende 60 minuten op omgevingstemperatuur rusten.
Als u met een rijskamer werkt (gisting), ca. 60 min. op 29 °C bij 85% RV.
Bakken
-
Baktemperatuur: ca. 180 °C.
-
Baktijd: ca. 2 min 30
Receptvideo
Gerelateerde producten
Ontdek ons bio-assortiment: