Mix – Luikse wafel

Luikse wafel mix

Ingrediënten (Voor 21 Luikse wafels)

  • Mix - Luikse wafel: 1000 g

  • Parelsuiker C40: 460 g

  • Boter of margarine: 400 g

  • Gist: 60 g

  • Water: 375 ml

Vermenging & Bereiding

  • Stap 1

    Vermeng het water, de gist en de mix voor de Luikse wafels langzaam.

  • Stap 2

    Voeg de boter toe, en vermeng ze tot u een homogeen deeg hebt.

  • Stap 3

    Voeg nu de parelsuiker C40 toe, maar zonder al te veel te kneden.

  • Stap 4

    Verdeel en vorm deegklompjes (deegbolletjes) variërend van 70 tot 120 gram

  • Stap 5

    Laat de deegklompjes gedurende 60 minuten op omgevingstemperatuur rusten.
    Als u met een rijskamer werkt (gisting), ca. 60 min. op 29 °C bij 85% RV.

Bakken

  • Baktemperatuur: ca. 180 °C.

  • Baktijd: ca. 2 min 30

Receptvideo

Gerelateerde producten

Ontdek ons bio-assortiment: